Istoria CANON

Canon este o corporație japoneză cu sediul la Tokyo, ce este listată pe Tokyo Stock Exchange. Compania este fondată la data de 10 august 1937. Canon produce și comercializează produse optice, inclusiv camere foto și video, imprimante și copiatoare.

Între anii 1997 - 2006 compania a fost pe locurile doi sau trei în topul companiilor care au cele mai multe patente anual în Statele Unite.

Câteva dintre cele mai cunoscute invenții Canon: aparatele foto IVSB – primele de pe piața din Statele Unite, copiatoarele personale, calculatoarele electronice cu 10 taste și primele aparate foto cu expunere automata SLR.


Pe 15 septembrie 1947, The Precision Optical Industry Co., Ltd isi schimba numele in Canon Camera Co., Ltd. Dupa acest pas, singurul nume care unea compania, Canon, a fost folosit pentru toate produsele fabricate de ei, pe intreaga piata mondiala, fie ele aparate sau obiective.
Presedintele companiei din acea vreme, Takeshi Mitarai, a facut o deplasare in Statele Unite ale Americii in august 1950, pentru a cerceta tendintele pietei dar si pentru a stabili oportunitati de realizare a unei retele de vanzari.  A purtat discutii cu companiile Bell si Hawel, dar din pacate incercarea s-a dovedit in zadar.

S-a lovit de o bariera psihologica, de o trauma a razboiului: aparatele Canon nu puteau fi acceptate pe piata Americana, indiferent cat de bune erau, atat timp cat proveneau din Japonia. Un al doilea motiv de respingere a tinut de structurile din lemn ale fabricilor Canon, care erau expuse foarte usor incendiilor.  Imediat a fost luata hotararea de a construe o fabrica noua, cumparand terenul fostei fabrici Fuji Aviation Instruments Co., Ltd., situate intr-un cartier din Tokyo. Era anul 1851, cand noua fabrica construita din materiale moderne era terminate, avand multe facilitati.


La aniversarea a 30 de ani de existenta, in 1967, presedintele Mitrai declara: Pentru a pune bazele prosperitatii companiei, trebuie sa testam cu maine noastre produsele pe care le fabricam si sa le facem mai bune. In acest timp, trebuie sa incurajam exportul.
Cuvintele au devenit din acel moment un slogan pentru companie, In 1960 Canon a intrat pe piata produselor electronice cu calculatoare si copiatoare.

Canon s-a adaptat rapid cererii pietei si a intrat in sfera camerelor de filmat cu Canon Cine 8T, in noiembrie 1955, iar in 1964 cu Canon Cineziim 512m ditata cu un obiectiv f/1.2

Pentru a realize un salt inainte ca producator de chippamente de imagine si procesare a informatiei, numele companiei a fost transformat in martie 1969 in Canon Inc. Mesajul reclamelor era Lumina si electronicele va conecteaza viitorul.

Incepand cu 1964m canon a pornit pe un nou drum cu scopul de a dezvolta aparatele SLR, Dupa cinci ani de eforturi, cercetarile specialistilor s-au concretizat in celebrul aparat F-1, aparut in martie 1971. F-1 s-a consacrat drept cel mai glorios aparat in aceasta istorie.

Construit exclusive pentru profesionisti, F-1 a incercat sa satisfaca pretentiile acestora, prin multiple functii. Mai mult, 180 de accesorii, incluzand obiective si filter erau disponibile pentru acest aparat.
         F-1 s-a dovedit durabil si extreme de performant, chiar in conditii grele, castigand astfel popularitate in randul profesionistilor. F01 a fist aoaratul official al Jocurilor Olimpice de Vara de la Montreal (Canada) din 1976 precum si la Jocurile Olimpice de Iarna de la Lake Placid (USA) din 1980.
Pe baza tehnologiei lui F-1, in august 1972 compania a dezvoltat sistemul High Speed Motor Drive Camera cu o viteza de noua imagini pe secunda.
In sfera compactelor, canon a continuat cu seria Canonet, prin modelul QL 17, stability in topuri pentru o perioada de zece ani, la fel ca G-III 17, acesta din urma fiind vandut in peste 1.2 milioane de unitati.


In  1976 midelul AE-1 a iesit la rampa ca primul aparat SLR cu autoexpunere si dotat cu unitati centrale de procesare, In aceeasi vreme a aparut noua serie de obiective  FD cu o montura inovativa.
Varful topului aparatelor SLR a fost ocupat in 1981 de  New F-1. Acesta  avea incorporate un microcomputer care il facea mult mai puternic decat oricare alt concurrent. Dupa doi ani, Canon producea deja seria T si acea un prt oe masura performantelor. Seria a inclus modelele T50, T70, T80 si a culminat cu T90 in februarie 1986.
Canon se poate lauda si cu primul obiectiv cu autofocalizare. AF35M (Autoboy) care a fost pe piata incepand cu noiembrie 1979, Caracteristuca era ca sustemul AF prin infrarosu care localiza si in intuneric.


Noua generatie EOS
In primavera lui 1085, Minolta vine pe piata cu Minolta a-7000, iar Nikon cu F-501 dupa numai un an. Canon lucra deja la proiectul EOS (Electro Optical System), astfel ca la aniversare a 50 de ani efortul a fost pructificat prin EOS 650, in martie 1986. 
La acest aparat, Canon a folosit pentru prima data un system original numic BASIS (Base-stored Image Sensor) un sensor de inalta sensibilitate pentru focalizare. In 1989 apare EOS-1, stindarul liniei EOS. 
Dupa cinci ani, acesta este urmat de EOS-1N. Avea cinci puncte pentru sistemul de autofocalizare si 16 zone de masurare. 

Prima jumatate a anilor 90 a fost o perioada de tranzitie de la apatele clasice catre sfera camerelor video bazate pe formatul DV. Productia camerelor SV a fost oprita in 1992, lasand loc aparatelor digitale. In iunie 1996 apare  PowerWhot 600, primul a aparat foto digital. Aceasta este una dintre cele mai importante frontiere trecute de Canon in favoarea pietei. 

Tehnologia EOS - Electro Optical System - presupune acţionarea electrică a lentilelor de focus ale unei camere foto cu ajutorul unor "motoraşe", care le permit să focalizeze exact şi să se oprească exact acolo unde imaginea este mai clară.

EOS a fost introdusă de Canon în 1987 pe camera Canon EOS 650, iar prima cameră complet digitală produsă de Canon cu tehnologie EOS SLR a fost D 30 în anul 2000. Practic EOS înseamnă posibilitatea de a face poza clară şi corectă dintr-o simplă apăsare de buton.  


CUM SE FABRICA CANON, VEDETI IN CLIPUL PREZENTAT MAI JOS

Poze Profesionale - Fotografii Profesionale - Fotograf - Fotograf Profesionist aparate foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu